Exempel

Listan är lång på förakt men några exempel

  • Skola
    Aldrig har det varit svårare vara lärare, lågbetalt yrke med låg respekt trots hög utbildning så spottar elever bokstavligen lärare i ansiktet, blir slagna och inte sällan utan konsekvenser.

    Skolan behöver vara en lugn plats med respekt för alla, de som stör behöver hanteras.

    Förslag på åtgärder: 
    Öka respekten för lärare -> Tilltala lärare på respektfullt sätt, inte första namn.
    Inför skoluniform -> Ta bort distraktioner i skolan som skapar klyftor eller konflikter.
    Inte tillåtet med mobiler eller annan teknik när de inte behövs för utbildningen.

    Utvärdera om årskurser är förlegat och istället utvärdera mognadsnivåbaserad utbildning. Vissa barn är inte redo för skolan vid 6/7 års ålder.

     

  • Försäkringskassan
    För att vara sjuk behöver man slåss för att få rätt till sjukpenning. Det ska inte behöva vara så. Jag som skriver detta har personligen vunnit mot Försäkringskassan 2 gånger i länsrätten: Försäkringskassans advokater hade i deras interna riktlinjer valt att utesluta vad förarbeterna till en specifik lag gällde, de citerade andra delar men inte förarbetet och det skapade enormt mycket problem.

    Det ska inte vara svårt att vara sjuk, folk ska inte riskeras göra hemlösa och då Försäkringskassan själva gör fel, krävs folk ibland på hundratusentals kronor som ska omedelbart betalas tillbaks. 

    Detta är en underdog situation som de flesta inte kan fäkta sig mot.

  • Tjänstemannaansvar
    Där stor makt och ansvar ligger skall också utövaren kunna hållas ansvarig.
  • “Kan inte kommentera enskilda fall”
    Ett sätt för myndigheter att gömma sig undan granskning i allmänhetensöga. Om inblandade ger tillstånd och samtidigt ta bort personuppgifter som så inte skriftligt godkänns, så skall föreståndare inte kunna gömma sig bakom och samtliga utredningar skall offentliggöras.
  • Försvar
    Sveriges största politiska kursförändring på 200 år genomfördes efter 2 år av rop på att NATO är enda lösningen. Denna fråga är mycket komplex och det finns många perspektiv som är sanna samtidigt. Däremot är det solklart: Ingen i folket utöver riksdagen fick besluta denna kursförändring. Det är inte värdigt en demokrati.

    Lika så DCA-avtalet, det mesta gjordes utan den demokratiska processen, trots stark indikation på att majoriteten inte vill detta.

    Amerikanska kärnvapen på Svensk mark, ännu ett demokratiskt nederlag på en historiskt “röd linje”, som också försvann i dunklet inom partipolitiken och senare i riksdagen.

    Allt detta men också kraftiga inskränkningar i demokratin då försvaret kräver hemlighållande av allt från utsläpp till ansvarsfrihet för miljöförstöring.

    Oavsett vad en tycker i frågan så saknas en saklig kategorisk och rationell analys av allt ställt i relation till hotet. Speciellt när NATO sen 4 år tillbaks också expanderar i Asien.

    Är detta verkligen något som folket inte skulle ha något att säga till om, vi tycker att denna kursändring och “fullständiga kapitulation” till USA:s intressen inte besvarats eller bejakats vi i Folket som utgör försvarets kött och blod samt våra unga som riskerar skickas till tredje lands konflikter även i östasien för att tillmötesgå USA:s intressen i regionen.

     

  • Journalism
    Nya lagar riskerar sätta svenska journalister i fängelse, vi riskerar att visselblåsare som Chealse Manning, Edward Snoden och Julian Assange aldrig skulle ha möjlighet att läcka dom illegala aktiviteter som de avslöjade. Svenska journalister riskerar kastas i fängelse om deras publicering kan skada Sveriges samarbetsintressen (med USA och andra NATO allierade).

    Grundprincipen om tredje stadsmakten som granskar makten är därmed fundamentalt på dödsbädden.

    Detta i syfte att skydda demokratin från deras fiender.

  • Sanningsmyndigheter – Orwellskt nå jävulskt


  • Hemliga avtal
    Med läkemedelsbolag eller privata företag – Betalas det av skattemedel skall informationen och avtalen vara tillgängliga folket som betalat dem.

    Försäljning av krigsmateriel hemligstämlas för att “skydda tredje land” om det är Turkiet eller Israel som köpt för miljarder får vi aldrig veta.

  • Tjäna pengar på död
    Inga offentliga aktörer ska med offentliga medel tjäna pengar på andra människors död och förstörelse.

  • Slöseri med skattemedel
    “Varje krona använd på fel sätt är en stöld från Folket”

    Jens Nylander har synliggjort det enorma slöseriet med skattemedel och brist på koordination mellan myndigheter som möjliggör ren stöld från folket.

  • Pensionärer
    Som pensionär 2024 är det många som jobbat hela sina liv och inte kan leva på sin pension, så ska det inte vara. Miljarder har gått förlorade i fondplaceringar och inget ansvar.

    Detta behöver förändras och göra som många andra länder: Nästan gratis kollektivtrafik, lägre moms, rabatt på samtliga statliga tjänster, allt från sjukvård till mediciner.

  • Etik