Hur?

Öppenhet är nyckeln!

Det är få som litar på digitala plattformar och val, med all rätt!

De flesta om inte alla sådana system är så kallad “stängd källkod” och ingen eller få har tillgång till den s.k “rådata” som utgör resultatet.

Nyckeln i att lösa detta problem är enkelt: Öppen källkod, allting kommer publiceras fullständigt transparent och där med fullständigt möjligt för vem som helst att kunna granska i realtid.

Du kommer att rösta på webben eller i en APP i din telefon.

Precis som allting så finns det inte ett enda perspektiv i en fråga som är sann samtidigt som andra perspektiv också är lika sanna. Därför är det av yttersta vikt att göra denna Direkt Demokratiska idé ansvarsfullt.

Före valet kommer du behöva läsa in dig på ämnet från flera perspektiv, precis som politiker idag gör, och efter det kommer du få rösta. Röstningen i sig kommer inte vara över på en dag, utan kanske närmare 7-14 dagar.

För att kunna rösta behöver din identitet bekräftas digitalt och att du har Svenskt pass. 

Om du vill vara med men inte är medborgare går det naturligtvis också men då är tanken att om vi kan också få lokala partier, så kan du rösta i dom, precis som idag.

Tekniken bakom

Vi litar inte på varken staten eller amerikanska jättebolag, all utveckling kommer ske av oss ideellt och huseras inom Sverige på vår egen hårdvara som vi äger fullt ut.

REST-API kommer skapas för kontroll av datat, och exakt den algoritm som användes för varje fråga kommer sparas och publiceras för varje röstning och datat kan hämtas av 3dje part via API som i sin tur med algoritmen kan bekräfta resultatet.

Om ett fel skulle inträffa kan voteringen göras om, eller åtminstone korrigeras till nästa votering.